Na de Missie

Online Support voor Veteranen en het Thuisfront

Tips

Handige tips

Tools

Tools om te gebruiken

Online

Online hulp

Meer...

Meer informatie

Ons verhaal

Na de missie is bedoeld als wegwijzer bij terugkeer na uitzending. Deze website geeft zo veel mogelijk praktische tips en tools voor veteranen, militairen en het thuisfront.

Lees meer>>>

Onze visie

Uitzendervaringen zijn vormend voor de mens die op missie is geweest. Ze leiden vaak tot meer inzicht in jezelf, anderen en de wereld om je heen. Met de meeste militairen gaat het goed na terugkeer van een uitzending, ook al kost het tijd om weer te wennen aan de thuissituatie in Nederland.

Lees meer>>>

Support

Deze website biedt ondersteuning na terugkeer van de missie. Tips en tools worden beschreven en informatie wordt gegeven over wat je kan doen als het niet goed met je gaat. Vragen en suggesties zijn van harte welkom!

Lees meer>>>

Support

TIPS & TOOLS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis mollis elementum aliquam. Mauris interdum pulvinar orci viverra egestas. Aliquam iaculis placerat aliquam. Aenean et ante gravida, consectetur magna sed, mollis lacus. Integer congue nulla massa, a mattis massa blandit quis. Vivamus maximus molestie lacus quis aliquam. Suspendisse potenti. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Maecenas sed fringilla metus. Curabitur maximus eros sit amet turpis interdum rutrum.

Bezoek Support

Tips

Een gezond leefpatroon >>>

Bewegen >>>

Stress verminderen >>>

Contact met andere veteranen >>>

Positieve stemming >>>

Na de missie Twitter >>>

Tools

Dr. Russ Harris, Acceptance & Commitment Therapeut, vertelt over “The Choice Point” – een doelgerichte manier om te leven vanuit je waarden en wensen. Dit helpt om rijker en zinvol te leven.

Online Modules

Stichting Mirro heeft een online module ontwikkeld over slaapproblemen en gaat in op:

Hoe slaap jij? >>>

Piekeren en positief denken >>>

Dagelijks ritme >>>

Ontspanning >>>

“In ‘Na de missie’, een handboek voor de militair en zijn of haar familie, blijft geen onderwerp onbehandeld.”

- Han Koch (Trouw)

Het Boek

NA DE MISSIE 2.0

De afgelopen jaren heeft het boek ‘Na de missie’ zijn weg naar militairen, veteranen en het thuisfront gevonden. Na verschijning van de eerste druk zijn er in de veteranenzorg een aantal zaken veranderd. In 2012 werd de Veteranenwet door de Tweede Kamer aangenomen en in 2014 werd het Veteranenloket ingevoerd. Daarnaast is er de laatste jaren ook meer aandacht gekomen voor de veteraan en de arbeidsmarkt. Aan deze nieuwe ontwikkelingen wordt aandacht besteed in deze tweede druk.

 

‘Na de missie’ is bedoeld als wegwijzer bij terugkeer na uitzending. Het boek geeft zo veel mogelijk praktische tips en tools. Bovendien geeft het inzicht en perspectief voor militairen en veteranen na de missie en biedt het ondersteuning bij de overgang naar het dagelijks leven. Ook het thuisfront van de militair en veteraan komt ruimschoots aan bod.

 

Michaela Schok is gepromoveerd op haar onderzoek ‘Meaning as a mission. Making sense of war and peacekeeping’ aan de Universiteit Utrecht. Op basis van vragenlijstonderzoek en diepte-interviews deed zij bij meer dan 1500 veteranen onderzoek naar de betekenis die zij toekennen aan hun uitzendervaringen. Momenteel werkt zij als zelfstandig psycholoog, coach en adviseur.

 

Erwin Kamp is zelf meerdere malen als humanistisch geestelijk verzorger met het Korps Mariniers op uitzending geweest. Hij schreef eerder over zijn ervaringen in het boek ‘Raadsman heeft u nog raad?’ Momenteel werkt hij als Hoofd van de Dienst Humanistisch Geestelijke Verzorging bij het Ministerie van Defensie.

Bestellen

Meer informatie

Contact

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGESTIES?

Dank voor uw bezoek aan onze website. Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u hieronder uw gegevens en opmerking achterlaten, wij zullen hier zo spoedig mogelijk op antwoorden. Als u de website behulpzaam vindt, vragen wij u deze te delen op sociale media zodat zo veel mogelijk militairen / veteranen gebruik kunnen maken van de tips & tools

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

NA DE MISSIE